Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 41 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Gimnazistai paminėjo Bernardo Louno 100-ąsias gimimo metines

Birželio 7 d. Utenos gyventojai minėjo žymaus gydytojo kardiologo, profesoriaus, daugybės universitetų garbės daktaro, šiuolaikinio defibriliatoriaus išradėjo, Amerikos gydytojų asociacijos, Gydytojų socialinės atsakomybės asociacijos įkūrėjo ir ilgamečio vadovo, vietos litvako Bernardo Louno (Baruko Laco) 100-ąsias gimimo metines. Ta proga Utenos Turizmo ir informacijos centras pakvietė miestelėnus ir svečius į pažintinę ekskursiją „Bernardo Louno šeimos takais Utenos mieste“. Ekskursijos vadovė – mokytoja Roma Jančiauskienė.

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos pirmokai ir antrokai, vykdydami TOLI instituto (JAV) remiamą projektą „Žydų ir lietuvių praeitis pasakoja dabarčiai", siekdami geriau pažinti gimtojo miesto ir žydų istoriją, susipažinti su žymaus mokslininko ir visuomenininko veikla, kartu su savo mokytojais taip pat dalyvavo ekskursijoje.

Ekskursijos dalyviai pasivaikščiojo miesto gatvėmis, ieškojo pastatų, menančių Bernardo Louno ir žydų istorijos puslapius, klausėsi mokytojos Romos Jančiauskienės gilaus ir nuoširdaus pasakojimo, kraštotyrininko ir vertėjo Edmundo Kutkos pasidalinimų, gėrėjosi kultūros istorikės Sandros Dastikienės projektu, nauju meno kūriniu, kuriuo pasipuošė Utenos miestas – bronzine širdimi, skirta Bernardo Louno atminimui, vaišinosi beigeliais ir arbata.

Baigiantis ekskursijai mokiniai gavo namų darbą pasidomėti ir perskaityti Mariaus Grinbergo, žymaus sporto žurnalisto ir A. Šapokos giminaičio, straipsnį „Genialaus uteniškio išradimas gelbsti ir sportininkų gyvybes“.

 

Ekskursijos akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija