Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 28 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Edukacijos LR Seime ir Samuelio Bako muziejuje

Kovo 14 d. 44 pirmų–antrų klasių mokiniai vyko į Vilnių dalyvauti edukacijose LR Seime ir Samuelio Bako muziejuje. Edukacijų tikslas – pagilinti istorijos ir pilietiškumo pamokose įgytas žinias, iš arti susipažinti su LR Seimo darbu, per žydų kilmės dailininko ir rašytojo Samuelio Bako asmeninę patirtį suprati žydų gyvenimo Vilniaus gete Antrojo pasaulinio karo metais sudėtingumą.

LR Seime šapokiečius pasitiko LR Seimo narys E. Pupinis ir jo patarėjas, buvęs mūsų gimnazijos mokinys – Mindaugas Ramelis. Mokiniams buvo organizuota ekskursija po Seimo Rūmus, kurios metu susipažinta su parlamentarizmo istorija Lietuvoje, įstatymų leidyba, Seimo narių darbu, stebėtas Seimo posėdis. Vėliau Seimo narys E. Pupinis pakvietė gimnazistus pokalbiui prie arbatos puodelio ir saldumynų apie Seimo veiklas, o M. Ramelis papasakojo apie savo studijas, karjerą ir dabartinį darbą.

Edukacinio užsiėmimo S. Bako muziejuje metu mokiniai keliavo žydų tautos žmonių gyvenimo istorijų takais – gyvenimas gražiuose namuose, Antrojo pasaulinio karo įvykiai: atskyrimas iš kitų ir perkėlimas į getą, geto kasdienybė ir sąlygos, patalpų ir maisto nepriteklius, slapstymasis gete, bendruomenės lemtis, išgelbėjimo stebuklas ir išlikimas. Taip pat apžiūrėta Samuelio Bako dovanotų Lietuvai darbų paroda, dalyvauta interaktyviame žaidime.

Pasigėrėję 700-ąjį gimtadienį švenčiančiu Vilniumi, pasisėmę naujų žinių ir įspūdžių šapokiečiai dar kartą įsitikino, kad istorija – įdomus, įvairiapusis ir labai įtraukiantis mokslas.

 

Renginių akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija