Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 46 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Dalyvavimas nuotolinėje edukacijoje „Kinas ir knyga“

Šiandien dauguma žmonių vietoj knygos skaitymo renkasi pažiūrėti filmą – vaidybinį arba dokumentinį. Kodėl vis dėlto labiau verta skaityti knygą, kodėl knygą, pagal kurią yra sukurtas filmas, reikia perskaityti prieš tą filmą pažiūrint, kokia yra šių dviejų menų – literatūros ir kino – sintezė, 2a klasės mokiniai sužinojo lapkričio 15 d. dalyvaudami nuotolinėje edukacijoje „Kinas ir knyga“. Kultūros paso siūlomų edukacijų sąraše esantį mokymą parengė ir į jį mokinius įtraukė Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Edukacijos metu gimnazistai artimiau susipažino su didžiausia Lietuvos biblioteka, jos istorija, saugyklų fondais, o daugiausiai dėmesio skyrė K. Borutos romanui „Baltaragio malūnas“ bei pagal jį pastatytam miuziklui „Velnio nuotaka“ (rež. A. Žebriūnas) ir M. K. Čiurlionio memuarinei paskutinių metų biografijai „Laiškai Sofijai“ bei pagal ją sukurtam vaidybiniam filmui tuo pačiu pavadinimu (rež. R. Mulanas). Dešimtokai ne tik prisiminė knygų siužetus, turinį, veikėjus, kompozitoriaus M. K. Čiurlionio gyvenimo ir kūrybinio kelio istoriją, bet ir turėjo galimybę diskutuoti, atrasdami, kad filmą kurianti komanda gali kūrinį interpretuoti, net visai pakeisti.

Edukacijos pabaigoje atlikta kūrybinė užduotis – sukurti filmo konstruktą – leido mokiniams trumpai pasijusti režisieriais, kūrėjais, o pasidalinę įspūdžiais, visi įsitikino, kad edukacija leido ir pasikartoti žinotus dalykus ir atrasti naujų.

Informaciją parengė Reda Zarankienė

 

Renginio akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija