Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 49 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Gimnazijoje buvo rašomas Nacionalinis diktantas

Kovo 8 d. gimnazijos mokiniai ir mokytojai kartu su Lietuvos ir viso pasaulio lietuviais rašė jau tradicija tapusį dvyliktąjį nacionalinį diktantą. Šiemet Marijus Žiedas skaitė jaunos, sparčiai ryškėjančios lietuvių literatūros padangėje autorės Dovilės Filmanavičiūtės tekstą „Odė moterystei“, skirtą pagerbti moteris ir mamas, atsargiai užsimenant apie joms visuomenės keliamus lūkesčius, vietą visuomenėje. Ne tik kūrinio tema, bet ir stilius buvo netikėtas, kitoks nei įprastai, šįkart publicistinis, toks, kokį naudojame socialiniuose tinkluose. Autorė D. Filmanavičiūtė daugumai puikiai pažįstama iš socialinių medijų, kur labai dažnai rašo kasdiene tvarkinga, taisyklinga kalba perteikiamus prasmingus bei šiandien aktualius tekstus.

Rašiusieji diktantą sakė, kad tekstas jiems buvo nors ir keistokas dėl kasdienės kalbos stiliaus, bet gražus, prasmingas ir provokuojantis gilesniems apmąstymams. Bandžiusiųjų raštingumo jėgas nuomone, diktantas rašybos atžvilgiu nebuvo sunkus, tačiau dėl gausios tiesioginės kalbos šiek tiek painesnė pasirodė skyryba, buvo pakankamai ilgi šalutiniai sakiniai.

Gausiai susirinkusiųjų gretose sklandė puiki nuotaika ir pasididžiavimo kupini pokalbiai apie meilę gimtajai kalbai bei gražią nacionalinio diktanto tradiciją, kuri kasmet visus kalbos mylėtojus sujungia bendrystei.

Nacionalinio diktanto konkurso raštingiausi dalyviai varžysis raštingiausio moksleivio ir suaugusiojo kategorijose ir, jei pavyks, dalyvaus respublikiniame finale.

Dėkojame visiems dalyvavusiems Nacionalinio diktanto‘2019 konkurse.

Lietuvių kalbos mokytojos J.Bukėnienės informacija

 

Diktanto akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija