Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 52 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Edukacinė išvyka į Vilnių

Vasario 1 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokiniai kartu su kai kuriais gimnazijos mokytojais vyko į edukacinę ekskursiją Vilniuje. Išvykos pradžioje, atvykus į sostinę, mokiniai keliavo į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką. Ekskursijos gidas trumpai aprodė šapokiukams šią išskirtinę vietą, o vėliau gimnazistai užsiėmė kūrybine veikla ir gaminosi individualius marškinėlius su tam tikrais patinkančiais užrašais ar paveikslėliais.

Pasibaigus pirmajai išvykos daliai mokiniai turėjo galimybę aplankyti senamiestyje ar netoli jo esančius muziejus, nes būtent šią dieną apsilankymas juose buvo visiškai nemokamas. Šapokiukai aplankė Lietuvos banko Pinigų muziejų, MO muziejų ir daugelį kitų, o susitikę dalinosi įspūdžiais.

Kadangi ši išvyka buvo edukacinė ir integruota su lietuvių kalbos pamoka, mokiniai pabuvojo valstybiniame Vilniaus mažajame teatre, kuriame vyko spektaklio, pastatyto pagal žymios mūsų tautos rašytojos Žemaitės apsakymą „Marti“, premjera. Spektaklio kūrėjai stengėsi perteikti visą kūrinio istoriją šiek tiek šiuolaikiškiau – norėjo pritraukti žiūrovo dėmesį, jį sudominti senuoju lietuvių tautos gyvenimu, tradicijomis ir įsišaknijusiomis nuostatomis, kurios neretai buvo negailestingos ir netgi žiaurios. Po spektaklio premjeros žiūrovai turėjo galimybę susitikti su jo kūrybine grupe – režisiere bei aktoriais. Diskusijoje dalyvavo ir mūsų gimnazistai, įdėmiai besiklausę ilgų, tačiau įdomių ir prasmingų pamąstymų bei samprotavimų. Viso susitikimo metu virė ganėtinai karšta diskusija apie patį spektaklį, jo pastatymą, pagrindinę mintį bei aktorių vaidybą, netrūko ir publikos nuomonių.

Pasibaigus išvykai mokiniai, palikę teatrą, tiek eidami link autobuso, tiek jame aptarė šią dieną: ką sužinojo, aplankė, tačiau daugiausiai dalinosi įspūdžiais iš spektaklio, kuris, kaip buvo matyti, paliko tikrai gerą įspūdį ne vienam iš jų.

Karolina Vanagaitė 3b

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija