Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 41 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Stažuotė CERN komplekse Ženevoje

Šių metų balandžio 23–28 dienomis Lietuvos bendrojo ugdymo įstaigų devynių mokytojų komanda buvo išvykusi stažuotei į CERN kompleksą Ženevoje. Į šią stažuotę buvo pakviestas mūsų gimnazijos mokytojas Stasys Kirdeikis. Išvyką organizavo ir finansavo CERN-LT konsorciumas ir Lietuvos vyriausybė.

Ši išvyka yra „Baltijos mokytojų programos 2023“ veiklų dalis. „Baltijos mokytojų programą“ finansuoja CERN-LT Konsorciumas ir Lietuvos vyriausybė. Šios programos tikslas – padėti mokytojams (-oms) įgyvendinti atnaujintas bendrojo ugdymo programas, supažindinant su moderniąja fizika ir jos poveikiu visuomenei.

Stažuotės metu vyko paskaitos, užsiėmimai ir ekskursijos į mokslinių tyrimų laboratorijas. Ženevoje prie Lietuvos mokytojų delegacijos prisijungė Latvijos ir Estijos fizikos mokytojai. Bendravimas, paskaitos ir užsiėmimai vyko anglų kalba. Stažuotės veiklas koordinavo tarptautinės Mokytojų programos atstovas Dr. Jeff Wiener. Jis supažindino dalyvius su CERN organizacijos misija, struktūra, veiklos strategija, mokinių įtraukimo į gamtamokslinius tyrimus metodika. Milena Vujanović (CERN) pademonstravo kaip logiškai ir glaustai pateikti informaciją naudojant koncepcinius žemėlapius. Dr. Sascha Schmeling (CERN) supažindino su fundamentaliais CERN atliekamais tyrimais. Paskaitą apie dalelių greitintuvus vedė Kristaps Palskis (Rygos Technikos universitetas). Apie dalelių detektorius – Dr. Claire Lee (JAV). CERN Baltic grupę pristatė prof. Toms Torims (Rygos Technikos universitetas/CERN). Paskaitą apie CERN išgaunamos informacijos surinkimo ir apdorojimo strategiją pravedė Markus Joos (CERN). Normunds Ralfs Strautnieks (Latvijos universitetas) vedė paskaitą apie CERN atliekamus fizikinius tyrimus.

Stažuotės dalyviai aplankė ELENA, ALICE, ATLAS, CMS detektorius, buvo nusileidę į 90 m gylį, prie Didžiojo hadronų greitintuvo (LHC) žiedo, aplankė CERN duomenų apdorojimo centrą (CERN Data Center).

Stažuotės metu įgauta patirtis ir žinios padės dalyviams sėkmingai pritaikyti įgytas žinias diegiant atnaujintą bendrųjų programų turinį, sudominti moksleivius šiuolaikine fizika ir motyvuoti rinktis naujos kartos fizikos, inžinerijos ar informacinių technologijų profesijas.

 

Stažuotės akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija