Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 50 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Šalies debatų turnyras „Laisvės debatai“

Gegužės 19 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokiniai dalyvavo šalies debatų turnyre „Laisvės debatai“ ir laimėjo I-ą vietą. Turnyre debatavo Liepa Mameniškytė (3b), Kasparas Balynas (3b) ir Karolina Pinkevičiūtė (4c). Finaliniame debatų etape tema „Ar valstybė turi spręsti klimato kaitos problemas?“ mūsų komanda, atstovaudama neigiančiųjų pozicijai, įveikė Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivius.

Sveikiname šalies debatų turnyro „Laisvės debatai“ geriausią spikerį Liepą Mameniškytę (3b).

Debatų vaizdo įrašas. Mokiniai apie debatų turnyrą:

Džiaugiuosi, jog turėjau galimybę sudalyvauti debatuose už mokyklos ribų. Tai be galo įdomi ir naudinga patirtis, supratau, kad iš pradžių atrodantis nuobodus ir ilgas ruošimasis atsipirko. Taip pat buvo smagu dirbti su komandos nariais. (Liepa)

„Laisvės debatai“ tapo puiki proga dar „įšokti“ į debatų traukinį net ir abitūros pabaigoje. Įsimintina patirtis, o ir patys debatai labai daug ko išmokė. Pradedant domėjimusi gautomis temomis, jų nagrinėjimu ir supratimu, taip pat viešajame kalbėjime išmokome ne tik nuo lapų tekstą nuskaityti, bet ir būti įtaigiais ir artimais publikai. Visa tai davė ne tik daugiau kompetencijų, bet ir daugiau pasitikėjimo savimi! (Karolina)

Ketvirtadienį Martyno Mažvydo bibliotekoje vykęs „Laisvės debatų“ turnyras paliko neišdildomus įspūdžius. Nerimas, atrodo nesibaigiantis laukimas, jaudulys stovint prieš klausytojus ir galų gale sulauktas įvertinimas – visa tai atmintyje pasiliks ilgam. Esu ypatingai dėkingas savo kolegoms už nuostabų darbą kartu. Didelį ačiū tariu renginio organizatoriams, Lietuvos Laisvosios rinkos institutui, Švietimo centrui už suteiktą galimybę dalyvauti ir rungtis kartu su geriausiais Lietuvos jaunaisiais debatininkais. Džiaugiuosi gavęs tokį įvertinimą ir tikiuosi, jog tai paskatins tobulėti debatų srityje. (Kasparas)

Taip pat apie renginį.

 

Debatų akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija