Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 27 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Edukacinė-pažintinė kelionė į Paryžių

Gruodžio pirmomis dienomis 7 prancūzų kalbą besimokantys abiturientai ir mokytojos Diana Ketvirtienė bei Sandra Rakauskienė buvo išvykę į edukacinę-pažintinę kelionę į Prancūzijos sostinę Paryžių. Kelionės metu aplankėme istorinį miesto centrą – Ile de la Cite ir jame esančius Paryžiaus Dievo Motinos katedrą, Sainte Chapelle, arba Šventąją Koplyčią, bei buvusius valdovų rūmus, dabar Teisingumo rūmus, turėjusius vieną garsiausių kalėjimų – Conciergerie, senąjį Lotynų kvartalą ir jame įsikūrusį vieną seniausių Europoje Sorbonos universitetą bei Panteoną, ant aukščiausios Paryžiaus kalvos įsikūrusį Monmartro rajoną ir iš daugelio Paryžiaus vietų matomą ant kalvos stūksančią Šv. Jėzaus Širdies baziliką bei žymiausią Prancūzijos kabaretą, Vakarų Europos bohemos simbolį – Mulen Ružą, dainininkės Dalida biustą bei 40 m2 dydžio „Meilės sieną“ (pranc. k. Le mur des je t‘aime), ant kurios 1000 kartų ir 311 skirtingų kalbų išrašinėta frazė „Aš tave myliu“.

Taip pat lankėmės didžiausiame pasaulyje muziejuje Luvre ir savomis akimis išvydome Leonardo da Vinčio (Leonardo da Vinci) šedevrą „Mona Liza“, garsiajame pastatų komplekse Hôtel des Invalides (Invalidų rūmai), kuriame dabar veikia Karo muziejus, Karinių modelių muziejus ir Šiuolaikinės istorijos muziejus bei yra palaidotas Prancūzijos imperatorius Napoleonas Bonapartas. Prabėgomis pamatėme buvusiame geležinkelio stoties pastate įrengtą Orsė muziejų (Musee d‘Orsay), Paryžiaus nacionalinę operą (Opéra de Paris Garnier), Santarvės aikštę (Place de la Concorde) – didžiausią 8 ha aikštę Paryžiuje, kurios cente stovi 23 metrų ir 3 200 metų senumo Luxor obeliskas, atgabentas iš Egipto XIX a. Pasivaikščiojome prestižinėje Paryžiaus bei vienoje iš žymiausių pasaulyje alėjoje Eliziejaus laukuose (Champs-Élysées), įsiamžinome prie Šarlio de Golio aikštėje esančio prancūzų tautos simbolio, jungiančio senąjį ir naująjį Paryžių – Triumfo arkos, o legendiniame prabanga tviskančiame „Galeries Lafayette“ prekybos centre žavėjomis tikrai įspūdinga net keturių aukštų kalėdine egle, kuriai prestižiniame pasaulio kalėdinių eglučių reitinge šiais metais atiteko penktoji vieta. O paskutinį kelionės pusdienį pasikėlėme į Eifelio bokšto viršūnę ir pasigrožėjome didinga Paryžiaus ir jo priemiesčių panorama.

Kiekvieną rytą mėgavomės prancūziška kava bei ką tik iškeptu kruasanu ar bagete, o ypač visus sužavėjo prancūziški desertai. Nors teko išvysti „geltonųjų liemenių“ protestų pasekmes bei patirti žiaurių riaušių dvasią, tačiau gražus šiltas rudeniškas oras bei puiki nuotaika ir noras kuo daugiau pamatyti ir patirti mūsų neapleido visą kelionės laikotarpį.

 

Išvykos akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija