Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 61 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Dar kartą apie kūrybingumo ugdymo projektą jaunimui „Išsaugok kūrybiškumą – taip gimsta išradimai!“

Kūrybingumas, kaip svarbi kompetencija, ateities karjerai vis dar nėra pakankamai vertinamas arba yra suprantamas labai siaurai. Nėra iki galo suvokiama, kokią pridėtinę vertę, socialinį statusą ir pripažinimą gali suteikti kūrybinė veikla ir kūrybingumas. Vyraujanti nuostata tiek tarp jaunimo, tiek tarp mokytojų, dėstytojų yra, jog kūrybingumas – neformalaus ugdymo sritis ir aktuali tik tiems jaunuoliams, kurie rengiasi studijuoti arba studijuoja meninių sričių specialybes. Vis dar manoma, jog kūrybingu vadinamas žmogus, kuriantis kažką gražaus, meniško: filmus, paveikslus ar muzikinius kūrinius. Tačiau kūrybingumas jau seniai nebeturėtų būti siejamas vien tik su menu, nes su netradicinio ir kūrybiško mąstymo reikalaujančiais sprendimais kasdien susiduria inžinieriai, architektai, vadybininkai, pedagogai, daugybės kitų profesijų atstovai. Ne viena teorija teigia, kad vos užgimusi mūsų vaizduotė yra galingiausia, o po to tik laipsniškai degraduoja. Todėl vaikystė ir jaunystė yra tas metas, kai vizijų jėga yra pati stipriausia, o sugebėjimas jomis naudotis – pats intensyviausias.

Šis intensyvių mokymų-renginių ciklas skirtas vyresniųjų klasių moksleiviams (14–20 m.) bei pedagogams, kurie tiki savo vaikų vizijomis bei skiepija sugebėjimą būti savo ateities šeimininkais. Kaip neužgniaužti jaunojo regėtojo kūrybos? Kaip lavinti vizualinį mąstymą ir atmintį? Kokios kasdienės priemonės padeda praktikuoti kūrybingiausią sąmonės dalį? Projekto tikslas – skatinti moksleivius ugdyti savo kūrybingumą, suteikti jiems žinių ir pasitikėjimo, kūrybiško mąstymo ir jo ugdymo pradmenis, kurie padės ateityje dirbti savarankiškai.

Projektas vyksta 2018 02 20–2018 09 20 Alytaus m., Alytaus r., Anykščių r., Jonavos r., Kėdainių r., Klaipėdos m, Klaipėdos r., Kretingos r., Marijampolės, Panevėžio m., Šiaulių m., Šilutės r., Ukmergės r., Utenos r., Varėnos r. savivaldybėse. Projekto veiklose dalyvavo daugiau kaip 400 jaunuolių iš šių savivaldybių.

Reportažas apie projektą.

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija