Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 30 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Svečių iš Lenkijos viešnagė (atnaujinta)

Mūsų gimnazijoje jau daugelį metų vyksta mainų programa su Lenkijos Chelmo miestu. Šiais metais pas mus atvyko 11 mokinių ir 3 mokytojai. Mūsų svečiai dalyvavo įvairiose veiklose, vyko į ekskursijas, dalijosi įspūdžiais bei patirtimis.

Balandžio 24 dieną direktorius mokiniams pristatė gimnaziją, jos vykdomas veiklas. Vėliau svečiai kartu su mumis dalyvavo įvairiose pamokose, turėjo galimybę pamatyti, kaip atrodo įprasta pamoka mūsų mokykloje. Tuomet visi susirinkome chemijos laboratorijoje, kur atlikome cheminius eksperimentus. Visi kartu, lenkai ir lietuviai pilstėme, matavome medžiagas, darėme išvadas.

Balandžio 25 dieną mums buvo suorganizuota ekskursija į uždaromą Ignalinos atominę elektrinę. Elektrinės darbuotoja mus supažindino su atominės elektrinės darbu, jos uždarymo organizavimu. Po to vykome į Tiltiškių vandens malūną-muziejų. Jame apžiūrėjome senų radijo aparatų ekspoziciją. Malūno prižiūrėtojas papasakojo apie senas radijo laidas.

Balandžio 26 dieną susirinkome Utenos profesinio rengimo centre, kur mums pravedė biotechnologijų pamoką. Tik atvykę, buvome svetingai sutikti profesijos mokytojos R. Leikuvienės. Susipažinę su darbo taisyklėmis, visi pasiraitojome rankoves ir kibome į darbą. Gaminome bandeles iš mielinės tešlos. Kiekvienas turėjome galimybę susikurti originalų pyragaitį. Iškeptos bandelės, įvairių formų ir dydžių, buvo labai skanios. Pasistiprinę grįžome į mokyklą, kur vykdėme biologijos eksperimentus. Vieną pamoką vyko cukraus kiekio sultyse tyrimas, o kitą – natūralių dažų gamyba.

Manau, kad ši pažintis su Lenkijos kolegomis buvo labai įdomi. Sužinojome daug naujų dalykų, susipažinome su naujais žmonėmis, patobulinome savo anglų kalbos žinias. Su nekantrumu laukiame susitikimo kitais metais.

Emilija Jočytė 2a klasė.

 

Viešnagės akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija