Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 40 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Išvyka į Vilnių

Lapkričio 15 d. gimnazijos 2–4 klasių mokiniai, vadovaujami mokytojos I. Knyvaitės, vyko į Vilnių. Išvykos tikslas buvo dalyvauti edukacinėje pamokoje Valstybės pažinimo centre, aplankyti Vilniaus universitetą ir pamatyti spektaklį „Bestuburiada“ Nacionaliniame dramos teatre. Sužinojome, kad Lietuvos Respublikos prezidentūros rūmuose 2016 m. atvėręs duris Valstybės pažinimo centras yra pats šiuolaikiškiausias muziejus Lietuvoje. Turėjome galimybę išsiaiškinti atsakymus į mums kylančius klausimus naudodami šiuolaikines technologijas. Istorijos mokytojai buvo pateikę mokiniams užduotis prieš atvykstant į centrą. Į pačius sudėtingiausius klausimus atsakymus padėjo surasti gidė.

Vilniaus universitetas nustebino savo didingumu, Šv. Jonų bažnyčios puošnumu, filologijos fakulteto freskų spalvingumu. Gidės padedami tyrinėjome senąsias knygas VU bibliotekoje, stebėjome ten besimokančius studentus, sužinojome, kad dabartinį universiteto rūmų ansamblį sudaro 13 kiemelių su 13 pastatų, turinčių po kelis korpusus, Šv. Jonų bažnyčia ir varpinės bokštas. Universiteto pastatų ansamblis atstovauja Lietuvai Briuselio parke „Mini Europa“.

Atvykę į Nacionalinį dramos teatrą, žiūrėjome spektaklį „Bestuburiada“. Jo kūrėjai užduoda aštrius ir jautrius klausimus, kurių taikinys – tiek jaunoji karta, tiek – vyresnieji. Spektaklio režisierė Giedrė Kriaučionytė skatino svarstyti: kodėl mūsų savivertė priklauso nuo kažkieno įvertinimo, kam turime įrodyti savo vertę, kaip susirasti draugų, jei niekuo negali pasitikėti, ką daryti, jei myli tą, prieš kurį turi laimėti, kas, jei tau 45-eri ir nebeatsimeni, dėl ko tiek dirbai, ar jei tau 25-eri ir tu jau pavargai?

Ekskursijos metu prisilietėme prie Lietuvos istorijos dalelės, susipažinome su senojo Vilniaus universiteto pastatų architektūra, stebėjome ir vertinome spektaklyje mūsų pasaulį žiūrovo akimis.

 

Išvykos akimirkos:

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija