Egzaminatorius
Dabar prisijungę
Dabar svetainėje 44 svečiai (-ių) ir narių nėra
Istorijos pamokoje lankėsi dr. R. Laužikas
- Informacija
- Paskelbta: 2015-06-10
- Peržiūros: 1888
Gegužės 22 d. gimnazijoje istorijos pamokoje lankėsi dr. Rimvydas Laužikas – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docentas, prodekanas, Muzeologijos katedros vedėjas, Lietuvos archeologijos draugijos narys. Pamokoje svečias pristatė savo knygą „Istorinė Lietuvos virtuvė“. Autorius aktyviai dalyvauja įvairiuose Dubingių piliavietės tyrimų projektuose, kurie neretai atskleidžia vienos įtakingiausių ir turtingiausių LDK didikų giminės – Radvilų – valgymo įpročius. R. Laužikas yra parašęs ne vieną dešimtį mokslinių straipsnių, taip pat yra monografijų „Radvilų tėvonija Dubingiuose“ ir „Radvilų dvaras Dubingiuose“ bendraautoris.
Ši knyga – tai kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją, atskleisianti, ką valgė ir gėrė Lietuvos didikai bei valstiečiai, kaip formavosi Lietuvos nacionalinė virtuvė ir kokius patiekalus iš tiesų turėtume vadinti nacionaliniais. Autorius, remdamasis istoriniais metraščiais, istorinėmis kulinarinėmis knygomis ir savo archeologiniais tyrimais, išplečia Lietuvos kulinarijos paveldo ribas ir atskleidžia, jog senovės lietuvių virtuvė buvo gausi ne tik bulvinių patiekalų, bet ir įvairių žvėrienos, daržovių, grūdinės kultūros valgių, gardžiausių desertų ir gėrimų. LDK valdovų stalai mažai kuo tesiskyrė nuo įtakingiausių Europos karalių.
R. Laužikas atsakė į mokinių klausimus, diskutavo su mokyklos istorijos mokytojais.
Pamokos akimirkos:
Mes — VU partneris
2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis |
Paieška
VILNIUS TECH klasė
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę |
Pamokų laikas
1. 8.00—8.45
2. 8.55—9.40
3. 9.50—10.35
4. 11.00—11.45
5. 12.05—12.50
6. 13.00—13.45
7. 13.55—14.40
8. 14.45—15.30
Abituriento atmintinė
Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams |