Company Logo

Egzaminatorius

Gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir efektyvi internetinė sistema, padedanti mokytojui ruošti, o mokiniams ruoštis brandos egzaminams

Projektas „TŪM II“

Dabar prisijungę

Dabar svetainėje 78 svečiai (-ių) ir narių nėra

steam

Erasmus+ KA 105 projektas „Jaunimo mobilumas Turkijoje“

Sėkmingai atlikę pasiruošimo mobilumui užduotis, spalio 24–30 dienomis penki 4a klasės mokiniai – Armantė Balaišytė, Liucija Drazdauskaitė, Elinga Inčirauskaitė, Kotryna Katinaitė ir Justinas Mačiulis – kartu su mokytoja Irena Budreikiene dalyvavo Erasmus+ KA 105 projekto Jaunimo mobilumas „Daugiakultūriškumas per meną“ veiklose Ankaroje, Turkijoje.

Į Ankarą atvyko jauni žmonės iš Ispanijos, Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos. Tarptautinė mokykla Ankaroje – Ankara Yenimahalle Uluslararası Prof. Dr. Muhammed Hamidullah Anadolu İmam Hatip Lisesi – buvo koordinuojanti ir svečius priimanti mokykla. Projekto koordinatorė - Çilem DİŞLİ. Dalyviai iš Lenkijos, Rumunijos ir Ispanijos buvo jau mokyklas baigę jauni žmonės. Jie atstovavo jaunimo organizacijoms.

Mokiniams buvo įdomu ne tik dalyvauti veiklose, bet ir pristatyti savo šalies kultūrą. Visi dalyviai aktyviai mokėsi kitų šalių šokių ir žaidimų.

Liko neišdildomi įspūdžiai, kai klausėmės, kaip Turkijos mokyklos mokiniai pristatinėjo Lietuvą.

 

Mokinių įspūdžiai

Erasmus+ programos dėka spalio 25–29 d. turėjome galimybę dalyvauti jaunimo mobilumo veiklose Turkijoje ir artimiau susipažinti su šios ir kitų šalių kultūra.

Programos tikslas – didinti dalyvių toleranciją ir pagarbą skirtingų kultūrų žmonėms, ugdyti sąmoningumą ir jautrumą meno kūriniams, skatinti bendradarbiavimą ir saviraišką, pasitelkiant įvairių veiklų pagalbą.

Mūsų kelionė prasidėjo Vilniuje. Nuotykių patyrėme jau oro uoste, bet (ačiū visiems supratusiems ir padėjusiems) sėkmingai išskridome į Stambulą, o iš Stambulo – į Ankarą. Kai nusileidome Ankaroje jau po 3 val. nakties, mus pasitiko tarptautinės mokyklos Ankaroje bendrabučio direktorius. Autobusiuku nuvažiavome iki vietos, kurioje gyvenome. Gyvenome berniukų mokyklos, kurioje mokosi įvairių tautybių mokiniai, bendrabutyje.

Pirmąją dieną dalyvavome atidarymo ceremonijoje, vyko šalių prezentacijos ir kultūrinis vakaras, kurio metu pristatėme savo kultūrą ir pirmą kartą susitikome su turkiška muzika, šokiais, maistu, papročiais. Antrąją dieną vykome į netoli esantį miestelį. Ten įsiliejome į vietinių gyventojų šurmulį, vaikščiojome miesto gatvelėmis, aplankėme kultūros muziejų, o vėliau pietavome restorane, kuriame paragavome įvairių tradicinių patiekalų. Trečiąją dieną praleidome gamtoje. Vykome į nacionalinį parką, dalyvavome piknike, kopėme į kalnus ir žaidėme tinklinį. Ketvirtąją dieną dalyviai gamino savo šalies patiekalus ir juos pristatinėjo. Ragavome rumunų, ispanų ir lenkų tradicinių patiekalų, dalyvavome veikloje, kurioje integruotas menas – piešėme grafiti: projekto plakatą ant mokyklos sienos. Penktąją dieną vykome į Ankarą, kurioje tuo metu vyko Turkijos Respublikos dienos minėjimas. Aplankėme miesto muziejus, dalyvavome projekto pabaigos ceremonijoje ir vakare išvykome namo.

Kelionės metu tobulinome anglų kalbos žinias, praplėtėme akiratį, susipažinome su draugiškais, nuoširdžiais ir paslaugiais žmonėmis, pamatėme kultūrų įvairovę ir naktinį Ankaros gyvenimą, o svarbiausia – supratome, kas yra pagarba vienas kitam.

Labai džiaugiamės ir esame dėkingi, kad turėjome galimybę dalyvauti Erasmus+ programoje, nes kiekviena diena, praleista Turkijoje, atnešė daugybę naujų įspūdžių ir akimirkų, kurios išliks visam gyvenimui.

Liucija Drazdauskaitė

Mes — VU partneris

vu 2005 m. su Vilniaus universitetu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Paieška

VILNIUS TECH klasė

vgtu
Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje įsteigta VILNIUS TECH klasė
Prašymas dėl priėmimo į VILNIUS TECH klasę

Pamokų laikas

1.  8.008.45

2.  8.559.40

3.  9.5010.35

4.  11.0011.45

5.  12.0512.50

6.  13.0013.45

7.  13.5514.40

8.  14.4515.30

Abituriento atmintinė

Lietuvos moksleivių sąjunga kartu su NEC ir LAMA BPO parengė atmintinę abiturientams

Erasmus+ LELETO leidinys
leleto leleto

.




© 2005–2017 Utenos Adolfo Šapokos gimnazija